10/16/2012

Pumpkin bread at World Bread Day


Autumn is truly here. Mornings became foggy with fresh crisp air and 
afternoons turn quickly to dusk lit just by street laterns and window lamps.
You wish yourself under the duvet or warm checked plaid by flickering fire
with something cosy and comforting to eat. Slow cooked meals like hearty soups, 
roasted vegetables, stews and puddings are the best at this time of the year. This 
spicy pumpkin bread will help you to warm up on a cool and rainy autumn 
morning. Pumpkin puree makes it soft and you can keep it in the fridge for a
couple of days. Give it a try!

Spicy pumpkin bread

adapted from honey & jam

makes 2 Loaves

3 cups all-purpose flour

1/2 tsp ground ginger
2 t
sp ground cinnamon

1/2 tsp ground cardamom
1/2 tsp salt

1 tsp baking soda

1/2 tsp baking powder

1,5 cups (about 300g
) granulated sugar

1 cup butter, really soft
3 large eggs

1 can (
16 oz) of pure pumpkin
 (I used homemade puree)
1/2 cup chopped pecans 


Preheat oven to 175˚C and spray two medium loaf pans with nonstick cooking spray.
In a medium bowl, mix the flour, spices, salt, baking soda, and baking powder and set aside.

In the bowl of a stand mixer with the wire whisk attached, dump in the sugar. Take the butter and put it in the microwave for about 30 seconds, so that it is half melted. Dump it into the sugar. Add the eggs. Cream these three ingredients together on medium speed for about 2 minutes or until fluffy. Add the pumpkin and combine well.

You can also use homemade pumpkin puree. Just bake pumpkin cut into small
pieces at 200˚C about 20-30 minutes until soft and tender. Then mash it.

In three batches, add the dry ingredients and mix gently until each batch is just incorporated. Scrape the sides between each batch.

Pour half of the batter into a one of the prepared pans. Fold the pecans into the remaining batter and then pour it into the other prepared pan. Bake side-by-side for about 1 hour or until an inserted knife comes out clean the top is golden.



World Bread Day 2012 - 7th edition! Bake loaf of bread on October 16 and blog about it!

12 комментариев:

  1. ich habe Dich vermisst :) wie schön, dass Du wieder da bist :) :*

    ОтветитьУдалить
  2. Hier scheint zwar gerade die Sonne, ich würde aber trotzdem gerne ein Stück probieren!

    Danke fürs Mitmachen am World Bread Day. Nächstes Jahr bist du hoffentlich auch wieder dabei! Ich würde mich freuen.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Ich finde diese Idee toll und hoffe, wieder dabei zu sein ;-)

      Удалить

  3. Hallo, ich bin John von Fooduel.com. Es ist eine Website, in denen Benutzer Rezepte zu bewerten.

    Es gibt ein Ranking mit allen Rezepte und ein Profil mit Ihren beliebsten Rezepte. Jedes Rezept hat einen Link zur Blog, das Rezept gehört. So können Sie Besucher auf Ihrem Blog bekommen.

    Es ist einfach, schnell und macht Spaß. Die besten Foto Rezepten wird hier sein.

    Ich lade Sie ein, zu Ihrem Blog anmelden und Upload Sie ein Rezept mit einem schönen Foto.

    Wir würden uns freuen, dass Sie mit einige Rezepte so teilnehmen an. Es sieht toll aus!

    Liebe Grüße

    http://www.Fooduel.com

    ОтветитьУдалить
  4. Awesome things here. I am very glad to peer your article. Thanks a lot and I am taking a
    look ahead to contact you. Will you kindly drop me a mail?


    Feel free to surf to my webpage ... health insurance

    ОтветитьУдалить
  5. Huhu Süße ich vermisse Dich sehr!!!!!!!
    :****
    deine alice

    ОтветитьУдалить
  6. If you are going fоr fіnest cоntents like me, јust pay a vіsit thіs
    ωeb site daіlу ѕince it ρresents featuгe cοntents, thanks

    Му wеb site - http://caabom.net

    ОтветитьУдалить
  7. I do not even know how I ended up here, but
    I thought this post was good. I don't know who you are but certainly you're going to a famous blogger if you are not already ;) Cheers!


    Also visit my homepage ... whole bean coffee

    ОтветитьУдалить
  8. Ich habe dich getaggt:)
    Ich würde mich freuen, wenn du mitmachen würdest:)
    Und...ich lese dein Blog auf Russisch auch:)
    LG Aleksandra

    ОтветитьУдалить
  9. omg this looks super delicious! miss baked goods and bread a lot <3
    would you like to follow each other on bloglovin'?
    A
    xx
    http://epiquemoi.blogspot.com

    ОтветитьУдалить
  10. Анонимный10 июня 2013 г., 12:51

    There are also different shapes and sizes to
    play with. If you prefer to use frozen strawberries,
    they work in this cake equally as well as the fresh.
    If desired, embellish the cake pops with nuts, sprinkles or other decorations.


    Feel free to visit my blog cake avenue bakeshop - -

    ОтветитьУдалить